MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

DIRECT COVID TESTEN IN PAPENDRECHT

Testlocatie adres:

Douwes Dekkerlaan 5, Papendrecht

BEN JE OP ZOEK NAAR BETROUWBARE COVID-19 SNEL- / PCR TESTEN MET EEN GELDIG REISCERTIFICAAT VOOR JE VAKANTIE?

SNEL-TEST
BINNEN 15 MINUTEN UITSLAG
REISCERTIFICAAT OP AANVRAAG

PCR-TEST

BINNEN 24 UUR UITSLAG.
UITGEVOERD DOOR EEN RIVM ERKEND LABORATORIUM.
INCLUSIEF REISVERKLARING

Vandaag testen?

Investering

Bestellen
De testen zijn te bestellen op deze pagina.

COVID-19 test bundels bestellen

Wil je grotere hoeveelheden afnemen, testen op kantoor of aan huis, neem dan contact met ons op via info@directcoronatesten.nl

Alles op een rijtje:

Locatie teststraat Papendrecht

DOUWES DEKKERLAAN 5
PAPENDRECHT

Contact

Heb je vragen? Mail ons via info@directcoronatesten.nl

Wil je liever direct iemand aan de telefoon? Bel ons via 088 – 42 42 112

Of maak gebruik van de chatfunctie onderaan op deze website.

Veel gestelde vragen / FAQ

Je kan bij ons terecht met klachten die passen bij het coronavirus. De klachten kenmerkend voor het coronavirus zijn bijvoorbeeld verkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk en smaak. Daarnaast is het in de teststraat ook mogelijk om je te laten testen als je geen klachten hebt. Dit kan handig zijn als je terug komt uit een risico gebied, bang bent dat je het coronavirus hebt opgelopen of iemand hebt gezien die positief getest is.

Als je een afspraak via de website maakt is betaling en tijdslot gereserveerd. Je kan ook zonder reservering langskomen (Let op de openingstijden) je moet dan ter plaatse met pin betalen en het kan zijn dat je even op je beurt moet wachten.

Wanneer je naar de teststraat gaat, zullen we enkele NAW-gegevens vragen. Het is belangrijk dat je een legitimatiebewijs, zoals een rijbewijs, ID-kaart of paspoort mee brengt.

Als de werkgever vooraf vouchers heeft ingekocht.

Medewerker vult de NAW gegevens in op de website en maakt de afspraak. Met het invoeren van het vouchernummer vervalt het betalingsverzoek. Bij binnenkomst worden NAW gegevens gecheckt. Dan wordt de test door een gekwalificeerde medewerker afgenomen en kan je werknemer naar huis. Hij/zij ontvangt de uitslag binnen 24 uur per e-mail.

Individuele afspraak
Je koopt via de webshop een voucher en vult het testformulier volledig in. Dit formulier neem je mee naar de teststraat geeft deze af aan onze medewerker. Daarna wordt de test door een gekwalificeerde medewerker afgenomen en kun je naar huis. Bij de PCR-test ontvang je de uitslag binnen 24 uur per e-mail. Bij de SNEL-test moet je op locatie even wachten en krijg je na 15 minuten de uitslag.

Bij de PCR-test worden naam, telefoonnummer, BSN-nummer en eventueel e-mailadres genoteerd door onze medewerkers.
Bij de SNEL-test noteren we deze gegevens alleen als er sprake is van een positieve uitslag. Met deze gegevens informeren we de GGD.

Wij zijn verplicht de GGD in te lichten bij een positieve uitslag. Bij positieve uitslag ontvang je het resultaat als eerste. Daarna geven wij je gegevens door aan de GGD. De GGD zal je benaderen voor bron- en contactonderzoek. Hiervoor geef je voorafgaand aan de test toestemming door het ondertekenen van een verklaring.

PCR-test: Je ontvangt de uitslag van de test per mail binnen 24 uur na afname van de test.

SNEL-test; Je krijgt de uitslag mondeling te horen ongeveer 15 minuten nadat de test is afgenomen

Dat is uitsluitend mogelijk bij de PCR test

Indien je je als tester laat registreren (bij de uitvraag van de NAW gegevens), hebben wij de mogelijkheid je een rapportage te sturen van de testuitslag. Het is mogelijk de rapportage in het Nederlands, Engels en Duits aan te vragen. Deze rapportage is tevens geschikt als reisdocument.

Het resultaat van de test op het SARS-CoV-2 (coronavirus) wordt gerapporteerd als aangetoond of niet aangetoond per swab. Dit kun je als volgt interpreteren:

 • Aangetoond: de uitgevoerde test op het Covid-19-virus laat een positief resultaat zien.
 • Niet aangetoond: de uitgevoerde test op het Covid-19-virus laat een negatief resultaat zien.
 • Blijf thuis en houdt 1,5 meter afstand van huisgenoten/gezinsleden
 • Ontvang geen bezoek
 • Was regelmatig je handen en nies of hoest in de elleboog
 • Hou je mail in de gaten
 • Schrijf alvast op met wie je afgelopen dagen langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter contact hebt gehad
 • Huisgenoten/gezinsleden mogen bij je thuis zijn op 1,5 meter afstand
 • Je mag in de tuin/ balkon zitten
 • Huisgenoten/gezinsleden mogen wel naar buiten en boodschappen doen, tenzij je ernstige klachten hebt zoals koorts of benauwdheid.
 • Anderen mogen boodschappen brengen, mits ze op 1,5 meter afstand blijven

Positieve uitslag? Dan ben je besmet met het coronavirus. Je gaat in quarantaine en ook je huisgenoten blijven thuis. Daarbij hou je je aan de leefregels die de overheid verder voorschrijft. Stel ook je huisarts en werkgever op de hoogte.

Negatieve uitslag? Op het moment van testen ben je niet besmet met het coronavirus. Je hoeft niet meer thuis te blijven. Hou je uiteraard wel aan de algemene leefregels die voor iedereen gelden.

In de teststraat geldt een minimum leeftijd van 6 jaar voor het testen op het coronavirus.

Wij gebruiken een betrouwbare PCR-testmethode, erkend door het RIVM. Deze test biedt echter geen 100% zekerheid. Zoals bij elke test bestaat er een kleine kans op een vals-positief (niet besmet, toch een positieve uitslag) of vals-negatief (wel besmet, maar een negatieve uitslag) resultaat. Daarnaast bestaat er een kleine kans dat het afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van de test kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Ons laboratorium bewaakt het testproces en de afgifte van een reis- en gezondheidsverklaring zeer zorgvuldig, maar kan er niet in alle gevallen voor instaan en garanderen dat een reis- en gezondheidsverklaring ook daadwerkelijk tijdig voor de aanvang van je reis wordt afgegeven. Soms is dat om uiteenlopende redenen niet mogelijk en in het geval dat je om die reden niet door je vervoerder of het land van bestemming wordt toegelaten, aanvaardt LENGG Arbo geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die daar uit voortvloeit en of kosten die daar mee samenhangen.

Wij maken gebruik van een PCR-test zoals hier beschreven daarnaast maken we bij de sneltest gebruiken van een door het RIVM erkende sneltest.

LENGG is een gecertificeerde arbodienst en we nemen testen af in het kader van werkgeverstesten. Daarnaast nemen we ook testen af voor particulieren en reizigers.