Duizeligheid (eerstelijnszorg)

Last van aanhoudende duizeligheidsklachten? Heb je ondanks de goede zorg van je behandelaren tot nu toe onvoldoende resultaat? Neemt duizeligheid jouw leven over en ben je ten einde raad? Wij kunnen je verder helpen! Dit doen we met multidisciplinaire behandeling. Deze bieden we aan als eerstelijnszorg.

Duizeligheid kan ontstaan door verschillende oorzaken. In sommige gevallen zijn dit oorzaken die gemakkelijk te verhelpen zijn. Er bestaan ook vormen van duizeligheid die complexer zijn. Complexe duizeligheid heeft vaak een aanhoudend karakter en kan zorgen voor uitgebreide beperkingen in het dagelijkse leven. Denk aan vermoeidheid, concentratieverlies, onvastheid, isolering, nek- en hoofdpijn en de angst om te vallen. De behandeling van deze duizeligheid is vaak lastig, omdat verschillende aspecten een rol spelen. Er is dan ook een benadering vanuit verschillende invalshoeken nodig. Daarvoor ben je bij ons op de juiste plek.

De behandeling

De eerste stap is een intake bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Tijdens de intake beoordelen we jouw situatie en geven we aan wat we voor je kunnen betekenen. Doorgaans adviseren we een traject tussen de 12 en 17 weken. Je behandeling bestaat uit face to face afspraken (locatie Dordrecht), afspraken met videobellen of een combinatie hiervan. Samen met jou stellen we een passend traject samen.

De behandeling bestaat uit gespecialiseerde fysiotherapie en cognitieve gedragstherapie. Het kan zijn dat we ook ergotherapie inzetten. Afhankelijk van het voorgestelde programma, varieert het aantal afspraken tussen de één tot vier per week.

Verwijzing en kosten

Om te kunnen starten met de behandeling hebben we een verwijzing nodig van een kno-arts of neuroloog. Hiermee willen we uitsluiten dat de duizeligheid ontstaat uit een onderliggend klachtenbeeld. Voor multidisciplinaire behandeling van complexe duizeligheid bestaat in Nederland nog geen vergoeding. Wij kunnen geen (volledige) aanspraak doen op vergoeding bij zorgverzekeraars. Dit betekent dat je zelf een deel betaalt van dit traject.

Voor de intake rekenen wij een bedrag van € 100,-. De kosten van het traject variëren tussen de € 1.650 en € 2.600 afhankelijk van de duur en de benodigde disciplines. Je betaalt dit bedrag in eerste instantie zelf. Je krijgt eventuele maximale vergoeding van € 900,- via je eigen zorgverzekering. Het hangt ervan af hoe je verzekerd bent. Je zorgverzekeraar kan je daar meer over vertellen.

We sturen je maandelijks facturen voor de diensten je hebt afgenomen bij ons. Dit kan een factuur voor fysiotherapie, cognitieve gedragstherapie en ergotherapie zijn. Je kunt de factuur indienen bij je zorgverzekeraar, zodat een deel van de kosten vanuit je zorgverzekering kunnen worden vergoed. Cognitieve gedragstherapie wordt in zijn geheel niet vergoed. De hoogte van de vergoeding voor fysiotherapie en ergotherapie is afhankelijk van je zorgverzekering.

Resultaat

Het resultaat van een traject bij ons is dat je grip krijgt op je klachten. Je kwaliteit van leven neemt toe en er komt meer ruimte voor sociale activiteiten. 

Gegevens verwijzer

Gegevens Patiënt

Onze aanpak heeft impact.

Weer grip krijgen op je klachten?

Maak dan een vrijblijvende afspraak.

lengg-800x450-kleur-transparant

LENGG Dordrecht
Berkenhof 100
3319 WB Dordrecht
078 – 30 31 234
do*******@le***.nl

LENGG Rotterdam
Olympiaweg 4-14
(begane grond)
3077 AL Rotterdam
088 – 424 21 00
ro*******@le***.nl

LENGG Zoetermeer
J.L. van Rijweg 129
2713 HZ Zoetermeer
079 – 361 87 18
zo********@le***.nl