Download hier de 9 stappen van de Wet Verbetering Poortwachter

Laat je naam en e-mailadres achter en download ons 9 stappenplan. Deze vertelt je welke stappen je moet doorlopen in een verzuimdossier.

Arbodienstverlening

Grip op verzuim. Daar streef je naar, in de wetenschap dat het nooit helemaal zal verdwijnen. In een gezonde organisatie is het verzuim laag en de productiviteit hoog. Hoe krijg je dat voor elkaar? Met onze arbo-dienstverlening weet je waar je aan toe bent.

Je hebt je dossiers op orde en vooral: de mensen aan het werk. Schakel LENGG in als gezondheidsmanager. Dat is een hele zorg minder.

LENGG biedt als arbodienst ondersteuning aan werkgevers en werknemers op het gebied van arbeidsomstandigheden en gezondheid. De belangrijkste kerntaken van LENGG omvatten:

  1. Ziekteverzuimbegeleiding
  2. (Aanstelling)keuringen
  3. Risico Inventarisatie & evaluatie
  4. Preventief medisch onderzoek/ PAGO
  5. Arbeidsomstandighedenspreekuur

Uitvoeren van Professionele Medische Keuringen

Heb je werknemers in dienst die verplicht zijn een medische keuring te ondergaan? Of wil je een potentiële werknemer een keuring laten ondergaan? Onze artsen kunnen deze keuring uitvoeren. Bovendien nemen we de administratieve rompslomp rondom het uitnodigen en plannen van de keuringen graag uit handen, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.
Het uitvoeren van specifieke medische keuringen kan overigens ook vereist zijn vanuit wetgeving of binnen bepaalde cao’s. Ongeacht de regelgeving die van toepassing is op jouw werknemers, is het cruciaal om er zeker van te zijn dat zij fysiek geschikt zijn voor hun functie.

Rijbewijskeuring voor groot rijbewijs

Voor bus- en vrachtwagenchauffeurs is een medische keuring vereist bij het behalen en verlengen van hun rijbewijs. Op deze manier ben je er zeker van dat je werknemers veilig de weg op kunnen.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor medische keuringen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO)

Het Periodiek ArbeidsGezondheidskundig Onderzoek (PAGO) is gericht op het onderzoeken van gezondheidsrisico’s die verband houden met het werk van medewerkers, en het is gebaseerd op de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Het hoofddoel van een PAGO is het voorkomen van risico’s die de gezondheid en veiligheid van medewerkers kunnen schaden tijdens hun werkzaamheden. Dit onderzoek richt zich specifiek op factoren die verband houden met arbeidsomstandigheden.

Hoewel een PAGO een belangrijk onderdeel is van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO), gaat een PMO veel verder dan dat. Een PMO omvat een bredere kijk op de algemene gezondheid, inclusief leefstijl en mentale gesteldheid van medewerkers. Naast het onderzoek bieden we interventies aan die de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers bevorderen.

Om een volledig beeld te krijgen van de gezondheidsrisico’s binnen uw organisatie, is het Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek standaard opgenomen in het Preventief Medisch Onderzoek.

Gezondheidsmanagement

Grip op verzuim. Daar streef je naar, in de wetenschap dat het nooit helemaal zal verdwijnen. In een gezonde organisatie is het verzuim laag en de productiviteit hoog…

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Vitaal, bewust, verantwoord, gezond. Het zijn termen die voortdurend opduiken. Maar wat betekenen ze werkelijk?…

Werkplek onderzoek

Fysieke klachten die gerelateerd zijn aan de werkplek, wil je altijd voorkomen. Dat is gezonder, veel voordeliger en bovendien een kleine moeite…

Arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek kan helderheid geven als een werknemer (langdurig) ziek is. Is een terugkeer haalbaar?…