Gezondheidsmanagement

Verzuim zou nauwelijks tijd of energie moeten kosten. Je hebt je handen al vol aan de mensen die wél werken. Veel dienstverleners in de (bedrijfs)zorg vertellen je de regels, wij helpen je het probleem te voorkomen en desnoods op te lossen. Dát is gezondheidsmanagement. Wanneer kan je medewerker weer aan het werk? In de oude functie, in een nieuwe of bij een andere werkgever? LENGG is een investering die rendeert. Lees hieronder verder over onze arbodiensten.

Gezondheidsmanagement is de kern van onze arbodienstverlening. Omdat dit veel vlakken van de bedrijfsvoering raakt en het nodige commitment vraagt, sluiten wij contracten van minimaal drie jaar. Dan weten we dat we écht waarde kunnen toevoegen.

Onze professionals verbinden de menselijke kant van verzuim met bedrijfskundige en wettelijke belangen. LENGG ziet preventie, arbo, revalidatie en re-integratie als één geheel: een investering aan de voorkant voorkomt hoge kosten aan de achterkant. Naast analyse en onderzoek op organisatieniveau, ondersteunen wij opdrachtgevers bij de inrichting en dagelijkse uitvoering van gezondheidsmanagement: Wij analyseren verzuim, geven specialistisch advies bij dossiers en bieden full servicearbodiensten.

Bij verzuim tot 104 weken is de overheid (het UWV) duidelijk over wat er van u verwacht wordt. In deze periode ligt onze focus op de cruciale vraag: Wanneer kan de medewerker terugkeren? Bij voorkeur op dezelfde plek, maar soms is een andere werkgever een betere oplossing. Ook na die 2 jaar blijf je (mede)verantwoordelijk voor de begeleiding van een zieke medewerker, dus ook na een beoordeling van het UWV. Onze specialisten werken intensief samen om de schadelast te beperken.

Een verzuimdossier kan erg uitdagend zijn. Soms ligt de terugkeer van de medewerker niet voor de hand. Soms is het al een flinke kluif om aan de verplichtingen van het UWV te voldoen.

Voor onze registercasemanagers en dossierspecialisten is het dagelijks werk. Zij lossen de meest complexe dossiers op, eventueel in samenwerking met je eigen arbodienst.

0 %

van onze klanten
is tevreden over
de uitkomst

Preventief Medisch
Onderzoek (PMO)

Vitaal, bewust, verantwoord, gezond. Het zijn termen die voortdurend opduiken. Maar wat betekenen ze werkelijk? En hoe scoort je organisatie op die terreinen?

Werkplek
onderzoek

Fysieke klachten die gerelateerd zijn aan de werkplek, wil je altijd voorkomen. Dat is gezonder, veel voordeliger en bovendien een kleine moeite.

Arbeidsdeskundig
onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek kan helderheid geven als een werknemer (langdurig) ziek is. Is een terugkeer haalbaar?

Geïnteresseerd?

Dan wordt het tijd voor een kop koffie met een LENGG consultant.

Wij zijn trotse partner van o.a.

lengg-800x450-kleur-transparant

LENGG Dordrecht
Berkenhof 100
3319 WB Dordrecht
078 – 30 31 234
dordrecht@lengg.nl

LENGG Rotterdam
Olympiaweg 4-14
(begane grond)
3077 AL Rotterdam
088 – 424 21 00
rotterdam@lengg.nl

LENGG Zoetermeer
J.L. van Rijweg 129
2713 HZ Zoetermeer
079 – 361 87 18
zoetermeer@lengg.nl

© 2022 Lichaam en Geest Groep B.V.  |  webdevelopment by DNS13 webservices | Werken bij LENGG | Algemene voorwaarden | CookiereglementPrivacyreglement