Een gezond voedingspatroon houdt werknemers fit

Het versterken van het welbevinden van werknemers is voor veel bedrijven een belangrijk onderwerp. En dat is niet zo vreemd: gelukkige werknemers functioneren uiteindelijk ook beter. Maar hoe pak je dat aan? Vitaliteit heeft te maken met verschillende onderwerpen. Gezond eten hoort daar ook bij. Voedingsdeskundige Savina Becciu vertelt over wat gezond eten betekent, en hoe LENGG daarbij helpt.

Bij voedingsadvies denk je al snel aan diëten. Snel afvallen door bijvoorbeeld op specifieke momenten van de dag te eten of te vasten. Of door bepaalde voedingsmiddelen of bestanddelen te vermijden. Wist je dat gezond eten en voedingsadvies om veel meer gaat?

Eet méér

Dé tip die voedingsdeskundige Savina het vaakst geeft, is: eet meer. Echt waar. Veel mensen zijn bang om te eten en nemen te weinig tot zich. Doordat ze later op de dag honger krijgen gaan ze alsnog ongezonde dingen eten, waardoor ze aankomen. En zo gaat de cirkel door. Als je genoeg eet van gezonde dingen, kom je niet aan. En nog belangrijker: je voelt je fit en energiek. Want voeding is hard nodig om het interne kacheltje te laten branden.

Een leven lang gezond eten

Voedingsadvies is bij LENGG vaak onderdeel van een multidisciplinaire aanpak. Bijvoorbeeld om werkgevers te helpen hun medewerkers fit te houden, in combinatie met beweegadvies. Of mensen melden zich voor revalidatie. Wil je echt sterker en fitter worden en blijven, dan moet je ook gezond en goed eten.

Voedingsadvies wordt altijd afgestemd op de behoeften en kennis van de individuele cliënt. Savina vraagt hem of haar een eet- en drinkdagboek bij te houden. Ook geeft ze uitleg over de schijf van vijf. Ze helpt mensen begrijpen waarom bepaalde keuzes (on)gezond zijn. Door begrip te kweken bij cliënten, zorgt Savina ervoor dat ze cliënten intrinsiek motiveert hun eetpatroon aan te passen. En dan houd je het als het goed is een leven lang vol. Een duurzaam resultaat, dus!

Afgestemd op ieder individu

Diëten zijn in principe geen onderdeel van de aanpak van LENGG. Het nadeel van diëten is dat ze veel van iemand vragen. Je moet veel laten staan, of je mag niet eten op tijden dat anderen dat wel doen. Een dieet gaat vaak snel weer overboord als het streefgewicht bereikt is. De aanpak van LENGG is gericht op een leven lang gezond eten. We gaan dus altijd op zoek naar een gezond eetpatroon dat een individu goed en prettig vol kan houden. Daarvoor kijken we altijd naar wat hij of zij nodig heeft en wenselijk vindt. Zo laten we zien dat gezond eten helemaal geen straf is. Integendeel: het is lekker en je voelt je ook nog eens topfit. Een echte win-win, noemen we dat.

Benieuwd wat LENGG voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van vitaliteit? Neemt contact op via 078-3031234.