Rolf Oosterveer
Oud-cliënt

Sinds het vitaliteitsprogramma ben ik beter in staat om tot rust te komen

Rolf Oosterveer volgt het vitaliteitsprogramma van 27 weken via zijn werkgever; een groot onderzoek. Hij werkt op de Space Systems Engineering afdeling en heeft een verantwoordelijke, maar stressvolle baan.

“Ik werk in een cleanroom onder vaak hoge druk met dure materialen, die gebruikt worden voor de ruimtevaart. Een cleanroom is een stofarme ruime met een lichte overdruk, zodat er geen stof en vuiligheid bij de instrumenten kan komen. Je werkt 2 uur achter elkaar in een speciaal pak. Daarna heb je even de tijd om weer te acclimatiseren en te ontstressen.”

Rolf kwam een jaar thuis te zitten door chronische vermoeidheid. Waar die vermoeidheid vandaan kwam blijft een raadsel. Rolf heeft van alles geprobeerd, allerlei onderzoeken gehad, maar een medische oorzaak is nooit gevonden. Zijn huisarts attendeerde hem op LENGG.

“Eigenlijk wist ik al langer dat het niet goed ging met me. Maar hoe ik dat kon veranderen wist ik niet. Ik wilde graag meer conditie opbouwen en mijn weerbaarheid vergroten.”

Inmiddels heeft Rolf de eerste 7 weken van het vitaliteitsprogramma erop zitten. Rolf merkt al dat hij fysiek meer aan kan.

“Het is fijn om persoonlijke begeleiding te krijgen. Je hebt iemand in de buurt die je in de gaten houdt en jouw aanspreekpunt is.”

De cijfers bevestigen vaak hoe hij zich voelt.

‘’Mijn hartslagband gaat ook overal mee naar toe, zodat ik kan meten hoe het met me gaat. “Dit komt omdat ik een ingenieur ben en data gedreven. Dat zit in me. Die cijfers helpen me in mijn gedrevenheid.”

Sinds de start van het vitaliteitsprogramma zijn er al positieve veranderingen gekomen in Rolf zijn leven.

Ik ben beter in staat om tot rust te komen. De technieken die ik leer tijdens het programma pas ik direct toe in mijn dagelijks leven. Inmiddels ben ik weer aan het werk. Zelfs tijdens vergaderingen let ik nu bijvoorbeeld op mijn ademhaling. Op die manier kan ik ook echt in de ruststand blijven staan. Door het herstelprogramma heb ik meer inzicht gekregen in mijn stress gevoelens, gedrag en herstel mogelijkheden.