Burn-out of stress? Snel verlichting dankzij LENGG powered by Biocheck

Stress, vermoeidheid of burn-out klachten: het zijn helaas veel voorkomende ziekten in werkend Nederland. Met LENGG powered by BioCheck helpen we werknemers snel en effectief hun klachten te verminderen. Op basis van een wetenschappelijk onderbouwd bewegingsprotocol en op basis van fysiologische feedback van het individu.

Met technologie kan steeds meer. Zo is het mogelijk om met een app en hartslagband mensen langdurig te monitoren. Wanneer ze bij LENGG zijn én thuis. Zo wordt training nog persoonlijker en dus beter aangepast op de behoeften van een individuele cliënt. Bijvoorbeeld om stress, vermoeidheid of burn-out aan te pakken.

Hoe werkt dit?

De intaketest bij LENGG bestaat uit een HRV (Hartritmevariabiliteit) – meting en een inspanningstest. Zo berekenen we het omslagpunt (de hoogste hartslagfrequentie die je langere tijd kunt volhouden) en een trainingsschema op maat. Vervolgens gaan we aan de slag. De werknemer krijgt toegang tot een app van BioCheck. Deze app is gekoppeld aan een hartslagmeter. In de regel traint iemand drie keer per week. Twee keer thuis, één keer onder begeleiding bij LENGG. Daarnaast is het belangrijk dat zij elke ochtend ademhalingsoefeningen doen om de fitheid van de dag te bepalen.

Vaak staat de eerste periode in het teken van het tot rust brengen van het lichaam. Dit duurt ongeveer zes weken. Bij stress en burn-out staat het lichaam constant aan. Door middel van monitoring, hersteltraining en ademtherapie komt de energie en conditie langzaam terug. Het idee is dat de werknemer zich zo stapje voor stapje weer beter en sterker gaat voelen.

LENGG= maatwerk

Het unieke aan de trajecten is dat werknemers getraind worden op hartslag. Doordat ze gebruik maken van een app, zien de professionals van LENGG steeds hoe iemand zich voelt. Ook thuis. Zo kunnen we werknemers optimaal coachen en adviseren.

Bij LENGG staat de mens centraal. Naast de fysieke coaching kijken we altijd naar wat we nog meer kunnen doen om iemand te helpen. Misschien is een aanvullend traject met een psycholoog, ergotherapeut of haptotherapeut raadzaam. Doordat LENGG alles in huis heeft, kunnen we daarin altijd snel schakelen.

Meer weten over BioCheck?
Neem dan contact op met Alwin van der Werff via 078-3031234