Hulp op maat bij re-integratie: bij LENGG én thuis

Langdurig ziek zijn is intensief. Je bent thuis en moet je bezinnen op een nieuwe, passende manier waarop je je leven invulling geeft. Naast de eventuele klachten die je ervaart. Vanuit verschillende kanten wordt van alles van je gevraagd. Dan is het fijn als je goede hulp krijgt, zowel bij LENGG als thuis. Jobport en de Re-Base app helpen daarbij. Deze apps zetten we in bij elk re-integratietraject dat wij uitvoeren.

LENGG gebruikt Jobport en Re-Base als ondersteunende software bij re-integratietrajecten. Elke cliënt kan inloggen op de apps en op de bijbehorende portalen. In de Re-Base app staan opdrachten. De opdrachten loodsen je door elke fase die hoort bij re-integratie: van het accepteren van de nieuwe situatie tot en met het leren van solliciteren en het vinden van geschikte vacatures. Vacatures matchen gebeurt via Jobport.

Aanvullende tips en uitleg

Elke week voer je in Re-Base een taak uit, bijvoorbeeld de opdracht om een cv op te stellen. Vanuit Re-Base is er een link naar de online bibliotheek van LENGG. Dit betekent dat je niet alleen opdrachten leest en uitvoert, maar dat je hier ook aanvullende tips en informatie vindt als dat nodig is. Dat maakt maatwerk mogelijk. Sommige mensen hebben genoeg aan de opdrachtomschrijving, voor sommigen zijn extra tips wenselijk. Ook zijn er links naar filmpjes op YouTube met uitleg.

Maatwerk begeleiding in je broekzak

Je loopbaanadviseur richt de app op maat in voor jou, zijn cliënt. Dit neemt de adviseur werk uit handen en helpt jou de taken te plannen. Je krijgt een notificatie wanneer een opdracht is klaargezet door de loopbaanadviseur. In deze opdracht lees je wat de loopbaanadviseur verwacht. Het is de bedoeling dat je de opdracht afrondt voor de volgende afspraak met de loopbaanadviseur zodat deze dan besproken kan worden. Ook stelt de loopbaanadviseur in Re-Base rapportages beschikbaar. Als jij je kunt vinden in de rapportage, deelt de loopbaanadviseur deze ook met je werkgever via het werkgeversportaal van Re-Base.

Tests en vacatures

De andere app die je tijdens een re-integratietraject bij LENGG gebruikt is Jobport. Hierin maak je tests, zoals een persoonlijkheidstest en een competentietest. Dat geeft de loopbaanadviseur belangrijke input om je goed te adviseren. Daarnaast biedt Jobport een zeer uitgebreide vacaturebank die je samen met je loopbaanadviseur aanpast op je profiel. Zo krijg je wekelijks een melding van de best passende vacatures op basis van jouw interesses en competenties. Dat maakt het vinden van een leuke, passende baan in de regio én het voldoen aan de sollicitatieverplichtingen zo makkelijk mogelijk.

Wil je meer weten over de Re-Base app en -portal, of over Jobport? Neem contact op met je loopbaanadviseur. Hij of zij helpt je graag verder. 078 - 30 31 234.