Werkgeluk op één bij LENGG

Gemiddeld gezien brengen mensen relatief veel tijd door op het werk. Superbelangrijk dus dat wat je daar doet, bijdraagt aan wat jij fijn en de moeite waard vindt. Dat je energie krijgt van je werk, in plaats van dat het alleen maar energie kost. Bij LENGG doen we er alles aan om te zorgen dat werknemers gelukkig zijn en gelukkig blijven. Dat geldt niet alleen voor de medewerkers van onze klanten, maar ook voor onze eigen collega’s. In dit artikel lees je de verhalen van Alwin van der Werff en Mirjam Jansens, die beiden in het bedrijf switchten naar een andere functie.

Alwin van der Werff: was bewegingswetenschapper, nu relatiebeheerder bij LENGG:

“Mezelf blijven uitdagen in mijn werk. Dat is wat ik belangrijk vindt. Naast: doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Mijn verandering van functie bij LENGG geeft me weer nieuwe energie. En wat enorm prettig is: bij LENGG is het niet zo dat je in een functie wordt gezet en het verder zelf maar moet uitzoeken. Mijn collega’s denken mee met hoe we het werk voor iedereen op een fijne manier kunnen invullen. Dat je gelukkig bent in je werk, staat voorop.

Op zich zat ik goed op mijn plek als bewegingswetenschapper. Het werken met cliënten paste goed bij me. Maar ik wist ook: in die functie zat ik aan een plafond. Verder groeien kon daar eigenlijk niet meer. De kans bestaat dat de glans er dan op een gegeven moment vanaf is. Talitha (directeur LENGG, red.) zag dat, en wees me op de functie van relatiebeheerder. Ik mocht een maand meekijken met Nathalie, die al in deze functie zit, en we pakten de analyse van mijn persoonlijkheid uit een eerdere training erbij. Er was een match. Als bewegingswetenschapper vind ik het mooi om mensen in beweging te zetten. Als relatiebeheerder doe ik dat nu ook. Ik denk mee met de klant over hoe LENGG hen het beste van dienst kan zijn.

Het is een commerciëlere functie dan ik eerder had. Ik heb meteen gezegd: ik ben geen diehard verkoper of salestijger. Nu hebben we de taken zo verdeeld dat het voor iedereen fijn is, én dat het werk gedaan wordt.

Het eerste wat ik te horen kreeg vanuit LENGG toen ik deze stap overwoog was: neem vooral de tijd om het goed te overwegen. Dat ik die ruimte kreeg, vind ik bijzonder: het is druk genoeg. Maar dat mij dit werd gegund, is tekenend voor deze organisatie. En ik ben erg blij met mijn nieuwe functie.”

Mirjam Jansens: was aanspreekpunt behandelteam/ fysiotherapeut en start als loopbaanadviseur re-integratie bij LENGG

“Eigenlijk zat het al langer niet lekker. Tegen heel kleine dingen ging ik opzien. Op het werk, maar ook thuis. Het kostte allemaal veel energie. Ik had gewoon geen plezier meer in mijn werk! Het was nog best een ding om dat aan mezelf toe te geven, hoor.

Begin dit jaar ben ik er dan toch maar mee naar mijn leidinggevende gestapt. Ik vond dat moeilijk: zij ging bijna met zwangerschapsverlof en ik wilde haar niet belasten. Maar ik kon niet langer wachten. Dus ik heb het toch gedaan.
De reactie was super begripvol. Zo fijn! Ik wist zelf namelijk ook niet goed wat ik dan wel wilde. Maar dat ik niet meer goed op mijn plek zat, was wél duidelijk. En ik wilde zo graag bij LENGG blijven werken. Ik zit hier al twintig jaar, en heb het bij deze organisatie heel goed naar mijn zin.

Dát is gaaf! Dat was mijn reactie toen ik op snuffelstage ging bij onze loopbaanadviseurs. Dit wil ik doen! Ineens viel alles op zijn plek. Ik kon eerst niet kiezen, want casemanagement past ook heel goed bij mij. Maar loopbaanadvies is mij echt op het lijf geschreven. Ik vind het leuk om mensen te coachen, dat was in mijn vorige functie ook al zo. Plus ik kan in die functie mijn kennis en ervaring van al die jaren LENGG heel goed kwijt.

Ik voelde me wel schuldig. Was ik lekker aan het snuffelen, terwijl het bij LENGG zo druk is. Bijzonder dus, dat ik hiervoor de tijd mocht nemen! Op loopbaanadvies was een vacature, dus ik besloot meteen mee te gaan werken. Natuurlijk moest ik nog een opleiding volgen. Die heb ik inmiddels afgerond.

Dat ik deze stap gezet heb; daar ben ik zó blij om! En ik ben zelf ook meteen een goed voorbeeld voor de mensen die ik als loopbaanadviseur begeleid. Als je mij eind vorig jaar had verteld dat ik loopbaanadviseur zou worden, had ik je niet geloofd. En nu is het toch zo. Als je eenmaal een stap zet, kan het hard gaan. Maar dan moet je de stap wel zetten. En zo’n fijne werkgever als LENGG helpt daar dan wel enorm bij, natuurlijk!”